Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Απήγαγαν 12 Ελληνορθόδοξες μοναχές στη Συρία


 
ΜΑΑΛΟΥΛΑ | Αγωνία επικρατεί για την τύχη 12 ελληνορθόδοξων μοναχών οι οποίες απήχθησαν στη Συρία, από τη Μονή Αγίας Θέκλας, στη χριστιανική πόλη Μααλούλα, την οποία κατέλαβαν Σύριοι αντάρτες.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μοναχές από τη Συρία και το Λίβανο.
Σημειώνεται ότι στη μονή ζούσαν 40 αδελφές και πολλά ορφανά παιδιά. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αντάρτες, μεταξύ των οποίων και τζιχαντιστές της οργάνωσης Αλ Νόσρα, μπήκαν στην ελληνορθόδοξη μονή της Αγίας Θέκλας, τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα, όπως μετέδωσε και το Ραδιόφωνο του Βατικανού.
 Η Μααλούλα, σε απόσταση 55 χιλιομέτρων βορείως της Δαμασκού, έχει πολλές εκκλησίες και μοναστήρια. Οι περισσότεροι από τους κατοίκους της είναι ελληνορθόδοξοι χριστιανοί και μιλούν αραμαϊκά, τη γλώσσα που μιλούσε ο Χριστός.
Ο  πρεσβευτής της Αγίας Έδρας στη Συρία, Μάριο Ζενάρι, δήλωσε ότι πρόκειται για “δώδεκα αδελφές από τη Συρία και τον Λίβανο”.
“Φαίνεται ότι οι τζιχαντιστές αντάρτες τις οδήγησαν στα βόρεια, προς το Γιάμπρουντ. Δεν γνωρίζουμε ακόμη τα κίνητρα των ανταρτών: εάν πρόκειται για απαγωγή ή για να έχουν τον έλεγχο του μοναστηριού ώστε να δρουν ελεύθερα στη Μααλούλα”,τόνισε.
Την είδηση επιβεβαίωσε και το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου