Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Ο άθεος πιστεύει στα πάντα, εκτός από την Αλήθεια!

Ὅταν κάποιος παύσει νὰ πιστεύειστὸ Θεὸδὲν σημαίνει ὅτι δὲν πιστεύει,ἀλλὰ ὅτι πιστεύει σὲ ὁτιδήποτε...”. (Γ.Τσέστερσον)
Άραγε πόσο αληθινή είναι ηπαραπάνω φράση;
Μπορούμε να το διαπιστώσουμεπαρατηρώντας την ζωή των ανθρώπωναυτών.
Οι αυτοαποκαλούμε άθεοι είναι οιάνθρωποι αυτοί που ενώ από την μίααπορρίπτουν την ύπαρξη του Θεούαπότην άλλη πολύ εύκολα αποδέχονται τηνύπαρξη παράλληλων κόσμωντηνύπαρξη εξωγήινων ή φαντασμάτωντηνδυνατότητα του ανθρώπου να αποκτήσειδυνάμεις υπέρ του λογικού διαμέσου τηςαυτοσυγκέντρωσης” κτλ.
Όμως δεν θα μείνουμε σ’ αυτά.Δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοιδηλώνουν άθεοι δεν δέχονται τουςλόγους των Θεοφόρων Πατέρων τηςΕκκλησίας αλλά από την άλλη μεριάδέχονται με ευκολία τους λόγους τουοποιουδήποτε ο οποίος κατηγορεί τηνΕκκλησία.
Είναι αλήθεια τελικά ότι αυτοί οιάνθρωποι οι οποίοι λένε ότι δενπιστεύουν στον Θεό πιστεύουν σε οτιδήποτεαρκεί να έρχεται σε αντίθεση με την διδασκαλίατης Εκκλησίας.

Το θέμα δεν είναι να πιστεύσουν με το ζόρι στον Αληθινό Θεότο θέμα είναι να μηναυτοξεφτιλίζονται με το να αποδέχονται γελοίες θεωρίες περί της ζωής και της ζωής μετά τηνζωή από ανθρώπους που το μόνο τους κίνητρο είναι τα χρήματα και η αναγνωρισιμότητα-δόξα του κόσμου.
Πως είναι δυνατόν να λες ότι δεν πιστεύεις σε κάτι για το οποίο εκατομμύρια μάρτυρες δώσανε το αίμα τους και από την άλλη να πιστεύεις σε κάτι για το οποίο ακόμα και οιδημιουργοί του το εγκαταλείπουν πρόθυμα με την πρώτη δυσκολία που θα αντιμετωπίσουν;
Η Εκκλησία του Χριστού είναι το σχολείο μέσα στο οποίο ο άνθρωπος μαθαίνει να διαβάζειτην Ζωήμαθαίνει να βλέπει την Αλήθειαμαθαίνει να ακούει και να σκέφτεται ΟρθόδοξαΕάναπορρίπτει κάποιος την Εκκλησία του Χριστού απορρίπτει και την Αλήθεια περί του Θεού καιτης ΖωήςΕάν κάποιος απορρίπτει τον Θεό από την ζωή τουδεν απορρίπτει το παράλογο,απορρίπτει την λογική και το υπέρλογο.
Ο άθεος που υποστηρίζει ότι δεν πιστεύει στον Θεό επειδή η διδασκαλία περί του Θεού δενστηρίζεται λογικάαποδεικνύει την Αλήθεια περί του ΘεούΕάν μπορούσαμε να κατανοήσουμετον Θεό 100% τότε τί Θεός θα ήτανΕάν μπορούσαμε να εξηγήσουμε τα πάντα γύρω από τονΘεότότε δεν θα ήταν κάτι το “ανώτερο” από εμάς.
Δυστυχώς όμως πολλοί άνθρωποι θέλουν έναν Θεό ο οποίος να έχει αδυναμίεςελλατώματα,ώστε να δικαιολογούν και τις δικές τους ανομίεςΘέλουνε έναν Θεό ο οποίος να έχει πάθη ώστενα ευλογεί τα πάθη τους.
Ο Τριαδικός Θεός των Ορθοδόξων Χριστιανών δεν είναι ένας τέτοιος Θεός προςαπογοήτευσή τουςΔηλαδή δεν είναι ο Θεός των παθών και της εμπάθεις αλλά ο Απαθής Θεός ο οποίος είναι Αγάπη. Γι’ αυτό και βρίσκουν καταφύγιο στους Δώδεκα Θεούς του ΟλύμπουστονΣατανισμόστην μαγεία και σε κάθε τί το οποίο θα επιδοκιμάζει τα ανθρώπινα πάθη και θα"ευλογεί" την καλλιέργειά τους.
Λες άνθρωπε ότι δεν πιστεύεις στον Θεό των Ορθοδόξωντουλάχιστον μην πιστεύεις σεανοησίες που δεν τιμούν την ανθρώπινη φύση σου και τον λογικό σου νου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου